ЛЕТЊЕ ПРИЧЕ ЗА ЛАКУ НОЋ

ЛЕТЊЕ ПРИЧЕ ЗА ЛАКУ НОЋ 2017

http://www.zivot-inspiracija.org.rs/wp-content/uploads/2018/05/letnje-price-za-laku-noc-FINAL-flajer-148x210mm-1.jpg

ЛЕТЊЕ ПРИЧЕ ЗА ЛАКУ НОЋ
мај-октобар 2017.

Пројекат „Летње приче за лаку ноћ“ је обухватио бесплатан програм извођења драмских представа за децу са темама прича и бајки “за лаку ноћ” (програм је  био намењен деци од 4 до 12 година)  на језицима националних мањина као и размену књига путем он-лајн берзе www.volimknjige.com и изложбеног штанда а све у циљу афирмације вредности мултикултурног друштва, очувања и неговања међунационалне толеранције деце и одраслих у Војводини. Програм је реализован на новосадском купалишту „Штранд“ и окупио је велики број деце предшколско и основно-школског узраста као и њихов родитеље.

Промоција културних садржаја на Штранду имала је за циљ квалитетно, интерактивно провођење времена деце и њихових родитеља, правилно усмеравање најмлађих да кроз игру и упознавање открију сличности/разлике језика, обичаја, културе националних мањина , развој емпатије и неговање међунационалне толерације. Кроз пројектне активности иницирали смо  читалачке навика и  допринели богаћењу културних садржаја у сврху промоције Новог Сада као водеће престонице културе и афирматора  мултикултурализма и толеранције у Војводини. Такође,реализацијом пројекта „Летње приче за лаку ноћ“ допринели смо афирмацији мултикултурализма и толеранције код деце и одраслих, успостављању културе читања и слушања на језицима који није матерњи као и очувању породичних вредности свих националних мањина.

Погледајте линкове у наставку:

Пројекат “Летње приче за лаку ноћ” је одобрен од стране ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ, ПРОПИСЕ, УПРАВУ И НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ – НАЦИОНАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ у оквиру  јавног позива за суфинансирање пројеката очувања и неговања међунационалне толеранције у Војводини у 2017. години те им се овом приликом захваљујемо што су препознали значај и омогућили реализацију истог.