ПОГЛЕДАЈТЕ, ТО САМ ОПЕТ ЈА

ПОГЛЕДАЈТЕ, ТО САМ ОПЕТ ЈА

http://www.zivot-inspiracija.org.rs/wp-content/uploads/2018/04/pogledajte-to-sam-opet-ja-1.jpg

ПОГЛЕДАЈТЕ, ТО САМ ОПЕТ ЈА
Јул-децембар 2017.

Пројекат „Погледајте, то сам опет ја!“ је реализован у циљу спровођења циљева Националне стратегије за младе и програма „Млади су закон“. Настао је као резултат четворогодишње сарадње и континуираног рада са удружењем „Земља живих“ односно зависницима који се нефармаколошким методама лече у терапијским заједницама. Идеја којом смо се водили у оквиру пројекта „Погледајте, то сам опет ја!“ је да едукујемо младе у средњим школама у области здравља и благостања као и да им на адекватан и пријемчив начин приближимо проблем зависности и одговоримо на сва питања и недоумице које имају на ову тему. С тим у вези, у средњим школама млади су имали прилику да присуствују извођењу представа „Погледајте, то сам опет ја !“ коју су извели штићеници терапијске заједнице „Земља живих“ у оквиру које су представили себе пре/после зависности.

Повећање информисаности младих о проблему зависности кроз интерактиван приступ и представљање зависности на личном примеру штићеника се показало као ефектан метод едукације младих. С друге стране, бенефит је постигнут и са  штићеницима Земље живих јер су активности у оквиру пројекта подстакле њихово самопоуздање и утицале на њихово укључење у друштвене процесе, стицање  нових вештина, пре свега комуникације.

Веома је важно истаћи да смо у оквиру пројекта отворили Саветовалиште за здравље младих и повезали се са инфо службом удружења „Земља живих“.

Захваљујемо се Министарству омладине и спорта Републике Србије препознало значај и издвојило средства за реализацију пројекта „Погледајте, то сам опет ја!“.

Дугогодишња позитивна сарадња са удружењем „Земља живих“ на челу са свештеником Бранком Ћурчин је од посебног значаја те се овим путем захваљујемо свима на сарадњи