НA СЛОВО НА СЛОВО – рецимо Р као рециклажа !

НA СЛОВО НА СЛОВО – рецимо Р као рециклажа !http://www.zivot-inspiracija.org.rs/wp-content/uploads/2021/11/Reciklaza.jpgНA СЛОВО НА СЛОВО – рецимо Р као рециклажа !Пројекат „НЕУМОРНА ПЛЕТИСАНКО, ШТО ПЛЕТИВО ПЛЕТЕШ ТАНКО 3“ је наставак двогодишњег програма чију реализацију је и ове године потпомогао Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима управо због великог интересовања незапослених жена са са/без статуса избеглице. Овогодишње едукације и курс ткањаУз подршку Градске управе за заштиту животне средине Града Новог Сада реализујемо пројекат „На слово на слово-рецимо Р као рециклажа“.
Програм обухвата низ еколошких радионица на тему рециклаже за децу од 4-7 година а циљ ових радионица је допринoс популаризацији, подстицању, усмеравању и јачању свести наших малих суграђана о значају заштите животне средине и рециклаже.
Подизање еколошке свести деце о значају заштите животне средине, упознавање са последицама штетног опхођења према природи и животној средини као и са потенцијалима животне средине и значајем њеног очувања су компоненте које треба да постану приоритет у животима свих чланова наше друштвене заједнице.
су помогле женама да се едукују у области традиционалног ткања и плетења, стекну практична знања , оснаже се и самозапосле радећи оно што воле. Посебну захвалност у име свих жена које су похађале и завршиле курс дугујемо удружењу за неговање уметничких старих заната и домаће радиности “НеоНит” из Новог Сада а посебно госп.Бранислави Ђурагин која је делила са женама драгоцено знање које поседује и позитивну енергију те је курс поред едукатвно-практичног имао и анти стрес терапијско дејство.