КУВАРАНЦИЈЕ НА ОТВОРЕНОМ

КУВАРАНЦИЈЕ НА ОТВОРЕНОМ 2017

http://www.zivot-inspiracija.org.rs/wp-content/uploads/2018/05/kuvarancije-na-otvorenom-flajer-A5-za-ítampu-1-600×851.jpg

КУВАРАНЦИЈЕ НА ОТВОРЕНОМ
01.10.2017-31.12.2017.

Пројекат „Куваранције на отвореном“ је један од пројеката од јавног интереса којима се остварују циљеви и спроводе активности дефинисане апликацијом Нови Сад омладинска престоница Европе 2019.године а у складу са локалним акционим планом политике за младе Града Новог Сада за период 2015-2018. године.

Млади су у оквиру пројекта научити како да узгајају, припреме и кувају здраву храну, квалитетно проведу своје слободне време уз музику, дружење и уживање у природи Града Новог Сада ( паркови, Града Новог Сада, Фрушка гора и Каменичка ада). Део пројектних активности је реализован и  у просторијама ОК клуба.

Циљ пројекта „Куваранције на отвореном“ је била едукација младих на тему повезаности и неговања здравих стилова живота и  исхране са природом. Намера нам је била да пројектне активности буди и јавне како би широј популацији и нашим суграђанима скренули пажњу на промовисање здраве хране и очување природе и градских паркова. Пројекат је имао позитиван утицај на повећање активног учешћа младих у друштвеном животу; утицао је  на здравље и навике младих и пружио им прилику за стицање нових ставова, знања и вештина. Пројекат „Куваранције на отвореном“ смо засновали на потребама младих.

Захваљујемо се Граду Новом Саду – ГРАДСКОЈ УПРАВИ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ, КАНЦЕЛАРИЈИ ЗА МЛАДЕ који су препознали значај реализације пројекта „Куваранције на отвореном“, издвојили средства и омогућили нам да у просторијама ОК клуба реализујемо део пројектних активности.