ЕКОЛОШКА АКЦИЈА „У СУСРЕТ СУНЦУ!“

ЕКОЛОШКА АКЦИЈА „У СУСРЕТ СУНЦУ!“

ЕКОЛОШКА АКЦИЈА „У СУСРЕТ СУНЦУ!“
август 2017.

Једнодневну акцију „У сусрет сунцу!“ смо организовали у циљу унапређења животне средине, подизања еколошке свести а пре свега пружања нашег доприноса квалитету живота локалне заједнице у Новом Саду.

Акција је обухватила хигијенско чишћење отпада на насипу, почевши од улице Хероја Пинкија па до Камењара 6, са леве стране.

Велико одушевљење нашом акцијом није могао да сакрије ни велики број наших суграђана, излетника, пролазника, туриста, бициклиста, родитеља са малом децом и свих других који су тог дана прошли и видели шта радимо.

Једнодневна акција „У сусрет сунцу!“ добила је заслужену медијску подршку тако да сте у штампаном издању листа „Дневник“ могли прочитати чланак „Уређење Камењара“ који је објављен  26.08.2017 на стр.15 или пратити наше гостовање у Јутарњем програму Новосадске телевизије.

ВОЛИМ КЊИГЕ 2016

http://www.zivot-inspiracija.org.rs/wp-content/uploads/2017/02/volim-knjige-plakat-A3-2016-724×1024.jpg

ВОЛИМ КЊИГЕ

01.06-30.11.2016. Нови Сад

Осмишљавањем пројекта „Волим књиге“ водили смо се идејом да децу од малих ногу сензибилишемо за књиге, читање и укажемо на значај читалачких навика путем креативно-едукативних радионица које смо летос организовали у оквиру Градске библиотеке на новосадском купалишту „Штранд“ и у основним школама на територији Града Новог Сада и берзи књига у Биг шопинг центру.

Мишљења смо да је наш пројекат у значајном делу допринео култури Града Новог Сада имајући у виду да наш град није имао овакве иницијативе за бесплатне размене књига у школама и на отвореном. Даље, преко пројекта „Волим књиге“ Град Нови Сад је омогућио грађанима и деци бесплатне књиге по њиховом одабиру и у сфери њиховог интересовања. Интернет сајт www.volimknjige.com представља канал комуникације ка деци и одраслима које на тај начин мотивишемо да читају и на тај начин постану конзументи културе у граду. У овог сегменту посебан акценат стављамо на децу и развојих њихових читалачких навика које кад се једном утемеље остају читавог живота.

Погледајте линкове у наставку:

Беседа 30.08.2016

Беседа – јутарњи програм 26.08.2016.

Нови Сад инфо

РТВ

Захваљујемо се Градској Упрви за културу града Новог Сада који је подржао и финансирао пројекат „Волим књиге“.

Такође захвални смо и компанији Минаква која активно подржава наше пројекте.

Захваљујемо се Градској библиотеци у Новом Саду , пројектном тиму на челу са  Миленом Никић Грбић –педагошком асистенткињом која је радила са децом.