ДА СЕ БОЉЕ ПОЗНАЈЕМО!

ДА СЕ БОЉЕ ПОЗНАЈЕМО!http://www.zivot-inspiracija.org.rs/wp-content/uploads/2021/11/da_se_bolje_pozmajemo1.jpgДА СЕ БОЉЕ ПОЗНАЈЕМО!Kao што сте упознати, удружење „Живот као инспирација“ годинама уназад организује камп животних вештина „КЊИГЕ НИСУ БРИГЕ“. Тако смо и ове године окупили велики број основаца који су имали прилике да у кампу овладају различитим вештинама али и да заједно са њима радимо на упознавању различитости, међусобној толеранцији и прихватању сваког појединца. Посебно је значајно то што ми сваке године представљамо други народ из бивше заједничке државе, , његову културу, особине и богатство различитости а ове године су то Словенци.
Захваљујемо предавачима који су се током читавог дана дружили са нама у „кампу“ и представили Словенце кроз њихову традиционалну књижевност, храну, музику, историјске посебности, фолклор а потом нас путем аудио визуелне презентације одвели у предивне пределе и крајолике Словеније.
Сматрамо да је изузетно важно да децу од малих ногу учимо да поштују различитости и друге националне заједнице, проширују видике и раде на повећању свести о богатству различитости. Словеначка култура и навике за њих више неће бити непознаница и помоћи ће у њиховој даљој партиципацији.