ВОЛИМ КЊИГЕ (2016. и 2017.)

ВОЛИМ КЊИГЕ 2017

http://www.zivot-inspiracija.org.rs/wp-content/uploads/2018/04/volim-knjige-plakat-A3-2017-1.jpg

ВОЛИМ КЊИГЕ

мај –новембар 2017.  Нови Сад

Због великог интересовања деце и родитеља , ове године смо четврти пут заредом организовали Програм „Волим књиге“ и у сарадњи са месном заједницом Видовданско насеље у Новом Саду реализовали креативне радионице за децу узраста од 6-14 година. Поред креативних радионица континуирано је текла промоција и размена књига преко он лине берзе и сајта www.volimknjige.com а све у циљу развоја креативности код деце и њиховом сензибилисању ка књизи и развоју читалачких навика. Поред ових активности организовали смо две јавне берзе књига које су биле изузетно посећене од стране наших најмлађих суграђана. Групно смо посетили и просторије Градске библиотеке у Новом Саду а на самом крају пројектних активности деци омогућили пригодан анимацијски програм.

Веома смо задовољни постигнутим резултатима јер смо путем креативних радионица едуковали децу, директно утицали на усмеравање њихових вредносних одабира , развој њихове креативности, сензибилисали их  ка књизи и читању а пре свега омогућили да на квалитетан начин проведу своје слободно време. Да смо у томе и успели говори податак да су и у току летњих месеци радионице биле изузетно посећене као и да су деца била веома активна у размени књига преко нашег сајта. ( у периоду јун-октобар забележили смо око 5.000 посета. ) Све активности у оквиру пројекта су биле пријемчиве за децу тако да су веома радо учествовали на берзи књига а велики одзив је био и за одлазак у Градску библиотеку на Клиси. Квалитетно проведено слободно време.

Погледајте линкове у наставку:

Захваљујемо се Граду Новом Саду,  Градској управи  за културу која је издвојила средства за реализацију пројекта „Волим књиге“ као и месној заједници  Видовданско насеље у чијим просторијама су реализоване активности.

Захваљујемо се:

  • Еуген чоколаде
  • Нектар

ВОЛИМ КЊИГЕ 2016

http://www.zivot-inspiracija.org.rs/wp-content/uploads/2017/02/volim-knjige-plakat-A3-2016-724×1024.jpg

ВОЛИМ КЊИГЕ

01.06-30.11.2016. Нови Сад

Осмишљавањем пројекта „Волим књиге“ водили смо се идејом да децу од малих ногу сензибилишемо за књиге, читање и укажемо на значај читалачких навика путем креативно-едукативних радионица које смо летос организовали у оквиру Градске библиотеке на новосадском купалишту „Штранд“ и у основним школама на територији Града Новог Сада и берзи књига у Биг шопинг центру.

Мишљења смо да је наш пројекат у значајном делу допринео култури Града Новог Сада имајући у виду да наш град није имао овакве иницијативе за бесплатне размене књига у школама и на отвореном. Даље, преко пројекта „Волим књиге“ Град Нови Сад је омогућио грађанима и деци бесплатне књиге по њиховом одабиру и у сфери њиховог интересовања. Интернет сајт www.volimknjige.com представља канал комуникације ка деци и одраслима које на тај начин мотивишемо да читају и на тај начин постану конзументи културе у граду. У овог сегменту посебан акценат стављамо на децу и развојих њихових читалачких навика које кад се једном утемеље остају читавог живота.

Погледајте линкове у наставку:

Беседа 30.08.2016

Беседа – јутарњи програм 26.08.2016.

Нови Сад инфо

РТВ

Захваљујемо се Градској Упрви за културу града Новог Сада који је подржао и финансирао пројекат „Волим књиге“.

Такође захвални смо и компанији Минаква која активно подржава наше пројекте.

Захваљујемо се Градској библиотеци у Новом Саду , пројектном тиму на челу са  Миленом Никић Грбић –педагошком асистенткињом која је радила са децом.