ВОЛИМ КЊИГЕ (2016. и 2017.)

ВОЛИМ КЊИГЕ (2016. и 2017.)2018-12-31T08:20:28+00:00

ВОЛИМ КЊИГЕ 2017

ВОЛИМ КЊИГЕ

мај –новембар 2017.  Нови Сад

Због великог интересовања деце и родитеља , ове године смо четврти пут заредом организовали Програм „Волим књиге“ и у сарадњи са месном заједницом Видовданско насеље у Новом Саду реализовали креативне радионице за децу узраста од 6-14 година. Поред креативних радионица континуирано је текла промоција и размена књига преко он лине берзе и сајта www.volimknjige.com а све у циљу развоја креативности код деце и њиховом сензибилисању ка књизи и развоју читалачких навика. Поред ових активности организовали смо две јавне берзе књига које су биле изузетно посећене од стране наших најмлађих суграђана. Групно смо посетили и просторије Градске библиотеке у Новом Саду а на самом крају пројектних активности деци омогућили пригодан анимацијски програм.

Веома смо задовољни постигнутим резултатима јер смо путем креативних радионица едуковали децу, директно утицали на усмеравање њихових вредносних одабира , развој њихове креативности, сензибилисали их  ка књизи и читању а пре свега омогућили да на квалитетан начин проведу своје слободно време. Да смо у томе и успели говори податак да су и у току летњих месеци радионице биле изузетно посећене као и да су деца била веома активна у размени књига преко нашег сајта. ( у периоду јун-октобар забележили смо око 5.000 посета. ) Све активности у оквиру пројекта су биле пријемчиве за децу тако да су веома радо учествовали на берзи књига а велики одзив је био и за одлазак у Градску библиотеку на Клиси. Квалитетно проведено слободно време.

Погледајте линкове у наставку:

Захваљујемо се Граду Новом Саду,  Градској управи  за културу која је издвојила средства за реализацију пројекта „Волим књиге“ као и месној заједници  Видовданско насеље у чијим просторијама су реализоване активности.

Захваљујемо се:

  • Еуген чоколаде
  • Нектар

ВОЛИМ КЊИГЕ 2016

ВОЛИМ КЊИГЕ

01.06-30.11.2016. Нови Сад

Осмишљавањем пројекта „Волим књиге“ водили смо се идејом да децу од малих ногу сензибилишемо за књиге, читање и укажемо на значај читалачких навика путем креативно-едукативних радионица које смо летос организовали у оквиру Градске библиотеке на новосадском купалишту „Штранд“ и у основним школама на територији Града Новог Сада и берзи књига у Биг шопинг центру.

Мишљења смо да је наш пројекат у значајном делу допринео култури Града Новог Сада имајући у виду да наш град није имао овакве иницијативе за бесплатне размене књига у школама и на отвореном. Даље, преко пројекта „Волим књиге“ Град Нови Сад је омогућио грађанима и деци бесплатне књиге по њиховом одабиру и у сфери њиховог интересовања. Интернет сајт www.volimknjige.com представља канал комуникације ка деци и одраслима које на тај начин мотивишемо да читају и на тај начин постану конзументи културе у граду. У овог сегменту посебан акценат стављамо на децу и развојих њихових читалачких навика које кад се једном утемеље остају читавог живота.

Захваљујемо се Градској Упрви за културу града Новог Сада који је подржао и финансирао пројекат „Волим књиге“.

Такође захвални смо и компанији Минаква која активно подржава наше пројекте.

Захваљујемо се Градској библиотеци у Новом Саду , пројектном тиму на челу са  Миленом Никић Грбић –педагошком асистенткињом која је радила са децом.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.